вторник, 20 август 2013 г.

Сватбена декорация - Дантелата


           Предлагам Ви една неостаряваща, винаги модерна тема - Дантела. Някога цената на този фин и неповторим материал, е била по-скъпа от злато. Само най-знатните и заможни дами са можели да си я позволят. Символ на престиж и обществено положение, тя се е предавала като скъпа зестра или наследствено съкровище. Но дори и достъпна в днешни дни, дантелата продължава да носи неостаряващо очарование, лукс и романтика.
          Умело вмъкната в темата на сватбената декорация, дантелата ще внесе своето ефирен стил и в най-малките детайли. Нека започнем с поканите - имате избор да използвате елементи от  истинска дантела, като панделка и декорация или дискретен принт. Единственото условие е да запазите един и същ стил в изработката на покани, тейбъл картички, номера на масите или табло с разпределение. При изборът на малки подаръци за гостите, трябва да предпочете нещо традиционно, дребно, но елегантно и красиво. Малки ароматни свещи, дребни стъклени съдове (чашка, шишенце, бурканче и т.н), декорирани с дантелен мотив и кратко посвещение от младоженците. Ако сте избрали принт на дантела за останалите елементи, направете принт и върху подаръчетата за гостите. Украсата за маси на гостите е почти готова. Като финален щрих,  можете да декорирате салфетките или флоралните композиции с тънки панделки дантела.
           При декорацията на сватбената маса бъдете по-смели. Провиси или покривка от дантела, допълнени със свещи и нежни аранжировки от цветя. Предимството е, че може да се използва всякаква гама за изработка на флоралните композиции. От класическо бяло, до най-смелите комбинации от цветя и цветове. Оставете да изпъкне красотата на дантелата, не отрупвайте сватбената маса с множество детайли. 
           Използвайте същата тема и при декорацията на сватбената торта и естествено при изборът на сватбен букет. Единственият съвет е да не прекалявате. Спазвайте един и същи стил при цялата сватбена декорация. Не смесвайте различни видове и цветове дантела. Изберете бяло или екрю за цвят на дантелата, а в избора на цветя и цветове за флоралните композиции, развихрете въображението си.